č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Vikingovia Amon Amarth dobyjú Bratislavu!
zdroj Patrik Svitek, 31.10.2011



AMON AMARTH, AS I LAY DYING, SEPTIC FLESH
utorok 22. novembra 2011, 20:00
MMC – Majestic Music Club
Karpatská 2, Bratislava



Švédski metaloví matadori Amon Amarth vystúpia po prvýkrát na Slovensku. Chrbát im bude kryť veľmi zaujímavý mix kapiel – americké metalcorové hviezdy As I Lay Dying a grécka temnota Septic Flesh.

Ešte v druhej polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia boli chlapci z mesta Tumba záležitosťou pre pár fajnšmekrov severského ťažkého kovu. Dnes je to obrovská metalová mašinéria, stálica veľkých letných festivalov, ktorej nové albumy sú netrpezlivo očakávané.

Hoci Amon Amarth textami a hudbou iba nadväzujú na odkaz svojich bájnych krajanov Bathory a Unleashed, ich drevný heavy metal s deathmetalovým vokálom je až prekvapujúco atraktívny pre tisícky fanúšikov po celom svete. V mnohých ohľadoch je za to zodpovedný frontman kapely Johan Hegg, prototyp Severana, ktorého zjav, medvedí rev a v neposlednom rade pútavé príbehy z vikingskej mytológie v pravom slova zmysle opantávajú zástupy priaznivcov. Amon Amarth sú v roku 2011 synonymom nielen pre vikingský metal, ale rovnako tak zárukou kvalitnej koncertnej zábavy – kto by sa netešil na koncertné prevedenie zdrvujúcich hitoviek ako “Twilight Of The Thunder God”, “Death In Fire”, “Asator” alebo “Guardians Of Asgaard”?

Veľa fanúšikov príde do bratislavského MMC určite aj kvôli As I Lay Dying alebo Septic Flesh. Všetci máme v čerstvej pamäti ich skvelé vystúpenia na tohtoročnom Brutal Assaulte; Američania si dokonca dali malé repete, keď pár dní na to vo veľkom štýle zvalcovali bratislavský Randal. Obe predkapely tak výnimočne sľubujú rovnaký, ak nie dokonca väčší zážitok ako hlavné hviezdy. Pre slovenských fanúšikov jednoznačne jeden z najväčších metalových sviatkov tohtoročnej jesene!

Najlacnejšie vstupenky na tento koncert stoja 24,00 Euro a dostanete ich v limitovanom množstve priamo v MMC Caffé alebo v predajnej sieti Eventim.sk navýšené o servisné poplatky.

www.amonamarth.com
www.asilaydying.com
www.septicflesh.com
www.eventim.sk
www.majestic.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits