č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Na novom albume Snovonne aj duet s Björnom Stridom zo Soilwork
zdroj Miroslav Meňhert, 18.1.2012



Speváčka, skladateľka a producentka Snovonne vydá svoju druhú štúdiovú nahrávku na Valentína. 14. február sa tak pre interpretku, ktorá pochádza zo Slovenska, no v súčasnosti pôsobí v Anglicku, Nemecku a Spojených štátoch amerických, stane dňom, kedy definitívne spečatí manželský zväzok so svojimi nočnými morami.

Koncept albumu The Nightmare Bride, ktorý bol pôvodne napísaný pre divadlo, je založený na schopnosti vysporiadať sa so svojimi najhoršími nočnými morami. Každá zo sedemnástich skladieb nachádzajúcich sa na nahrávke tak reprezentuje iný druh sna. Vrcholný moment albumu, skladba Ill Will, je zároveň aj duetom so spevákom švédskej kapely Soilwork - Björnom Stridom. „Nechcel som, aby tá pieseň vyznela ako klasický boj medzi kráskou a zvieraťom. Myslím si, že sa nám podarilo vytvoriť niečo, čo si dovolím prirovnať k temnejšej verzii duetu Davida Bowieho a Kate Bush,“ uviedol na margo skladby Strid.

Ako bonus sa na nahrávke, ktorá bola dokončovaná v štúdiu Audio Refinery na Floride, nachádza aj cover verzia piesne Evil Schemer od kapely Sick Of It All. „Je osviežujúce počuť vlastnú pieseň v podaní niekoho, kto ju iba neprespieva, ale od základov prerobí. Súčasná hudobná scéna potrebuje otvorenosť, slobodu a kreativitu,“ uviedol autor pôvodnej skladby a bubeník SOIA Armand Majidi.

The Nightmare Bride bude na celosvetový trh uvedený pod taktovkou Rogue Records America v digitálnej distribúcii prostredníctvom iTunes a ďalších aplikácií pre mobilné telefóny a tablety. O niekoľko týždňov na to sa na trhu objaví aj špeciálna zberateľská edícia nahrávky, ktorá bude mať podobu svadobného albumu.

Snovonne, ktorá sa komponovaniu vlastných skladieb venuje už od svojich dvanástich rokov, má dosiaľ na konte album It’s Sno Baby – Not Sugar (2009). Po vydaní nahrávky The Nightmare Bride sa plánuje zamerať na nadchádzajúce európske koncertné turné, v rámci ktorého sa predstaví aj v Bratislave a Prahe.

Snovonne – The Difference: www.youtube.com/watch?v=v5ku1re3dzg
The Nightmare Bride (making of): www.youtube.com/watch?v=rYOP3NUZ_gQ

Viac informácií na:
www.snovonne.net
www.myspace.com/snovonne
www.facebook.com/Snovonne
www.twitter.com/Snovonne



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits