č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Arkona v Bratislave
zdroj Raymond Kaňa / Double Head Productions, 10.8.2012



Na konci septembra sa dočkajú svojej porcie priaznivci metalu zafarbenom svetom pohanskej a keltskej mytológie. V bratislavskom Randale sa predstaví trojica žánrovo spriaznených kapiel na čele s headlinerom turné, Arkonou z Ruska.

ARKONA (RUS), DARKEST ERA (UK), DALRIADA (HU)
30. septembra, Randal, Bratislava - od 20 hod

Arkona ARKONA je Ruskou pagan metalovou skupinou, ktorej texty sú veľmi inšpirované Ruským folklórom a Slovanskou mytológiou. Názov skupiny je spomienkou na posledný pohanský slovanský mestský hrad "Arkona". Speváčka, Maria "Masha Scream" Arkhipova, je nielen skladateľkou, ale aj historičkou a je tiež manželkou gitaristu a producenta kapely Sergeja "Lazara" Atrashkevicha, s ktorým má dve deti.
www.arkona-russia.com/en/enews/
www.myspace.com/arkonarussia

DARKEST ERA – Severoírčania pôvodne začínali pod názvom Nemesis. Na scéne sa pohybujú od roku 2005 a svoj štýl prezentujú ako Heavy/Celtic/ Folk Metal. Ako už štýlové zaradenie napovedá, stredobodom ich textov je Keltská mytológia. Aktuálnym vydavateľom kapely je legendárny label Metal Blade.
darkestera.com
www.myspace.com/darkestera

DALRIADA folk metalisti z Maďarského Šopronu hrajú od roku 1998, spočiatku pod dlhším názvom Echo of Dalriada, od roku 2006 skráteným na prosté Dalriada. So svojim albumom Arany zvíťazili v hlasovaní HangSúly Hungarian Metal Awards v roku 2009 v konkurencii 70 nominantov.
www.dalriada.hu/?lang=en
www.myspace.com/dalriadaband



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits