č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


IRON MAIDEN - väčší než metal sám o sebe – Vstupenky už v predaji
zdroj Petra Bohuslavská, 5.9.2012



Do histórie kapely, ktorá ako jedna z mála objavila metal a významne tak naveky zmenila svet, sa zapísali mená troch frontmanov: Di´Anno, Dickinson a Bayley. Hneď dvaja zo slávnej trojice sa vydávajú na spoločnú koncertnú šnúru, počas ktorej nadelia fanúšikom nielen spŕšku hitov Iron Maiden ale aj prierez sólo tvorby. Vstupenky na jedinečný projekt pod príznačným názvom Legendary Vioces of Iron Maiden sú už v predaji v sieti Ticketportal. A keďže je rok 2013 podľa avizovaného oznamu Paula Di´Anna, rokom rozlúčkového tour, rozhodne si nenechajte ujsť túto jedinečnú šancu.

Medzi plánovanými zastávkami projektu sa okrem Austrálie, Ukrajiny, Českej republiky nachádza aj Slovensko, ktoré privíta hudobníkov v metropole východu, v Košiciach. Hoci by si pôsobenie oboch pánov metalu zaslúžilo prinajmenšom priestory športovej haly, rozhodli sa hudobníci staviť na komornejšiu atmosféru známeho klubu Collosseum.

Paul Di´Anno LEGENDARY VOICES OF IRON MAIDEN
PAUL DI'ANNO (GB), BLAZE BAYLEY (GB), SEVEN (CZ) & TRISTANA (SK)
8.11.2012 OD 19:00
KOŠICE, COLLOSSEUM CLUB
VSTUPENKY: www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=17217
EVENT: www.facebook.com/events/268411379940725

Špeciálnym hosťom koncertu je známa česká kapela SEVEN, ktorá má na konte poznačenú úspešnú spoluprácu s obomi hudobníkmi na mnohých vystúpeniach doma i za hranicami.

V krátkosti

Blaze Bayley Spevák s latinskými koreňmi, PAUL DI´ANNO často označovaný ako „ten pred Dickinsonom" vstúpil do partie Iron Maiden ešte ako neplnoletý, predtým pôsobil v punkovej kapele. Debutový album (Iron Maiden - 4. miesto v predajnosti UK Chart.) niesol ešte prvky punku, druhý (Killers) vypredával v deväťdesiatych rokoch haly. Po odchode Paula z kapely nastúpil do rozbehnutého vlaku železnej panny Dickinson. Ten pôsobil v skupine dlhé roky a podieľal sa na jej najväčších úspechoch. Po jeho náhlej voľbe pre sólovú dráhu sa musela kapela vysporiadať s ťažkou úlohou, kto nahradí elitu medzi spevákmi metalovej scény. Spomedzi množstva kandidátov na nového frontmana vybrali Bayleyho. „Prišiel k nám na skúšku, začal spievať a my sme jednoducho skríkli: Yes, to je ono! Blaze nemá len dobré hlasové proporcie, ale je aj fantastickým človekom, ktorý perfektne zapadá do nášho kolektívu“, povedal pre časopis Metal Hammer gitarista Iron Maiden Dave Murray. Pre Iron naspieval dva albumy (The X Factor – 1995, Virtual XI – 1998) a jednu kompiláciu (Best of the Beast - 1996). V roku 1999 sa po návrate Dickinsona vydal na samostatnú dráhu – doposiaľ má na konte 8 samostatných albumov.

www.pauldianno.com
www.blazebayley.net
www.sevencz.com
www.tristana.sk



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits