č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Feelme sa cítia na pódiu ako doma (už desať rokov)
zdroj Peter Bittner, 18.9.2012



Na neskorý sobotný večer - 22. septembra 2012 pripravila kapela FEELME špeciálny koncert k 10. výročiu vzniku. Na jednom pódiu sa v Pezinku, na Radničnom námestí, stretnú členovia pôvodnej aj súčasnej zostavy a predstavia nové promo DVD. DVD FEELME 2002 - 2012 je venované priateľom a fanúšikom kapely. Nekúpite ho v žiadnom obchode. 10 rokov je ukrytých v plechovom obale tak ako filmový pás. Každé jedno je originálom s ručne vyrazeným názvom.
Svetlo sveta uzrie za asistencie spriazneného muzikanta Braňa Jobusa (Karpatské Chrbáty, Vrbovskí víťazi, Abusus...) a filmára, strihača 10 ročnej FEELME histórie Jakuba Šteineckera.

Kapela FEELME vznikla, tak ako veľa vecí – náhodou. Idea v Pettrovej hlave niekedy v ´99. Stretnutie s ľudmi, ktorí to pochopili v januári 2002 (všetko má, vraj, svoj čas). Prvý jam s Tomasom Vyberalom, druhá skúška s jeho bratom Lacom a FEELME sú na svete, na plátne, pódiu, či kde...Trio posadnuté myšlienkou spracovať filmové témy trocha/dosť netradičným spôsobom sa zavrelo do skúšobne v domácom Pezinku. Za veľmi krátky čas vznikol ucelený koncertný program “21st CENTURY SONGS”. Kapela hrajúca inštrumentálny crossover je známa svojimi častými energickými vystúpeniami na klubových a festivalových pódiách. Medzi najzaujímavejšie koncertné zážitky nepochybne patria predskakovanie umelcom ako APOCALYPTICA, GLENN HUGHES (ex-Deep Purple), hrania na množstve festivalov - Hodokvas, Artfilm, Kremnické Gagy, Cinematik, Grape..., či otvorenie Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary. Ako prezrádza slovná hračka v názve skupiny, orientuje sa výlučne na spracovanie filmových tém. V roku 2008 sa zostava obmenila. Po alternáciách na poste basistu (Richard „Soso“ MOLNÁR, Viktor HIDVÉGHY a Peter ŠKREŇO) hrá FEELME v zložení: Petter BITTNER – drums., Johny ŠTEFEČEK – guitar a Stanley KOVÁR – bass. Koncerty oživuje vlastná videoprojekcia, či alternatívne tanečné duo JazzRomm, ktoré sprevádzajú jednotlivé songy. Všetko o kapele na www.feelme.sk.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits