č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Topfest otvorí heavy metalová legenda Iron Maiden
zdroj Agentúra Duna, 30.1.2013



Agentúra Duna ohlásila meno headlinera najväčšieho rockového open air festivalu na Slovensku. Festival Topfest privíta už vo štvrtok 27. júna na letisku v Piešťanoch skupinu Iron Maiden s ich aktuálnou pódiovou Maiden England Show.

Šnúrou nazvanou Maiden England Tour si kapela pripomína tretiu kapitolu v histórii, ktorú začala v roku 2004 s DVD The Early Days a následné Early Days Tour v roku 2005. Druhá časť nasledovala v roku 2008 s DVD Live After Death, po ktorom sa skupina vybrala na ich priekopnícke Somewhere Back In Time World Tour 2008/9. Videli ho viac ako dva milióny fanúšikov v takmer 40 krajinách sveta. Medzi jednotivými koncertami na piatich kontinentoch sa presúvali na ich vlastnom lietadle Boeing 757 vyrobenom na mieru, ktoré dostalo meno – ako inak – Ed Force One, a ktoré pilotoval samotný spevák skupiny Bruce Dickinson.

Iron Maiden sa aj na Slovensku predstavia v zostave: Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Nicko McBrain a Janick Gers.

“Naposledy sme boli na Slovensku v roku 2003 v Banskej Bystrici počas Dance of Death Tour, ale blízko Bratislavy sme neboli od roku 1993 a Real Live Tour. Takže sme naozaj radi, že sa vrátime a uvidíme opäť všetkých našich fanúšikov. Vďaka modernej technológii, sme boli schopní zaktualizovať a zlepšiť pôvodnú produkciu z roku 1988 pre Maiden England. Prinesieme obrovskú novú svetelnú show, pódiovú scénu, rôzne stelesnenia Eddieho, veľa pyrotechniky a všetky druhy iných vzrušujúcich vecí pre fanúšikov,” povedal Bruce Dickinson.

“Vieme, ako populárna je história Maiden Tour u našich fanúšikov všetkých vekových kategórií – zažili sme to už na začiatku tohto turné minulý rok v Severnej Amerike… Zažili sme kopec zábavy pri hraní skladieb, ktoré sme už dlhšie neprezentovali ako Seventh Son, The Prisoner a Afraid To Shoot Strangers, ale aj fanúšikmi žiadané The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years a Run To The Hill,” pokračoval Steve Harris.

Jedna z najdôležitejších a najvplyvnejších rockových skupín všetkých čias predala takmer 90 miliónov albumov po celom svete, odohrala vyše 2000 živých vystúpení v 58 krajinách sveta a vydala 15 štúdiových albumov, vrátane posledného, ​​Final Frontier, ktorý dosiahol ich vôbec najväčší albumový úspech.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits