č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Koncert Lock Up + Collision + Ingrowing v Praze
zdroj Cenda Kadlec / Obscure promotion, 4.2.2013



Lock Up (UK)
Collision (NL)
Ingrowing (CZ)
Dripback (UK)
Perfecitizen (CZ)

Ctvrtek 14.02.2013 - Praha - HooDoo, Korunni 106
Start: 19:00



LOCK UP - projekt metalovych a grindovych velmistru, kteri si od roku 1998 cas od casu na chvili odskakuji od svych domovskych metalovych a grindcorovych kapel, aby si mohli spolecne zaparit a v klidu si zahrat....pro zmenu opet naslehany death/grind!

Duchovnim otcem kapely je zejmena grindova velicina Shane Embury (Brujeria, Napalm Death, Venomous Concept a mnoho dalsich), druhym zakladnim stavebnim prvkem je pak dalsi anglicka tezka vaha (nejen) na poli extremniho metalu Nick Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir, a opet mnoho dalsich). Tihle dva matadori se v roce 1998 sesli s kytaristou Jesse Pintadem, ktery vymyslel pojem grindcore a vtiskl mu nesmazatelne tvar jako zakladajici clen a kytarista legendarnich Terrorizer (pozdeji tez Napalm Death, Brujeria) a nahrali debutni desku ‚Pleasures Pave Sewers‘, kterou jim nazpival dalsi hvezdny veteran Peter Tägtgren (Hypocrisy, Bloodbath). Deska vytycila smer, ze ktereho LOCK UP za temer patnact let existence neuhnuli ani pid, kratke oldschoolove hoblovacky, agresivni, devastujici grindcorovy napor na vetsine plochy alba.

Pro druhou desku byl jako vokalista prizvan dalsi hyperaktivni „starik“ Tomas Lindberg (At the Gates, Disfear, The Crown), ktery na tomto postu vydrzel dodnes. Specificka zdrava nasranost v barve Lindbergova vokalu a jeho rozevlata urvanost se na albu ‚Hate Breeds Suffering‘ dokonale doplnuje s drtivym kytarovym tlakem a neskutecnymi sypackami, kterymi si Barker hlasite rika o post krale strelcu. Pokud dnes chcete hrat extremni grindcore, nemilosrdny sypac je vec, bez ktere se neobejdete - a v tomto ohledu, stejne jako ve vsech ostatnich, LOCK UP exceluji a definuji svetovou extratridu.

Nahle umrti zakladajiciho clena a kytaristy Jesse Pintada v roce 2006 poslalo kapelu na nekolik let k ledu, az se fanousci zacali ptat, jestli to znamena definitivni konec tohoto all star projektu. Odpovedi bylo doplneni sestavy o kytaristu Antona Reiseneggera v roce 2009, veleuspesna vystoupeni na prednich festivalech, kde LOCK UP potvrdili pozici uradujici svetove extratridy na poli grindcoru a po deviti letech cekani taky konecne treti dlouhohrajici deska ‚Necropolis Transparent‘, ze ktere je jasne citit, ze tihle stari bastardi maji jeste hodne co rict!

Pokud se tesite na nekompromisni vypalovacky s peclive namichanym pomerem brutality a energie, ktere s vami nebudou mit slitovani, dostavte se 14. unora do HooDoo, kde LOCK UP predvedou, ze rozhodne jeste nepatri do stareho zeleza!

Dve turne v USA, ctyri velka turne v Evrope, nespocet mensich snur, jedno turne po Jihovychodni Asii, celkove pres 900 koncertu na konte, 4 dlouhohrajici desky a nepocitane EP a splitu, to je vizitka jedne z nejvetsich ceskych grindcorovych legend INGROWING!

Kapela se momentalne chystá na jarni americko-mexicke turne s Ahumado Granujo, takze je prijdte podporit pri ladeni formy!

Jako dalsi vystoupi take holandsti grindcorovi silenci COLLISION, mlada anglicka parta DRIPBACK, ktera misi technicky death metal s energickym hardcorem a koncertni vecer otevrou prazsti grinderi PERFECITIZEN.

Akce se kona 14.2.2013 v klubu HooDoo, vstupenky budou pripraveny na miste za cenu 320,- Kc, ale zakoupit je muzete jiz nyni v tradicnich predprodejich. Kompletni info o akci pak naleznete na webu www.obscure.cz.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits