č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Extravagantná Jana Kratochvílová bude hosťom bratislavského koncertu skupiny Pražský výběr
zdroj Rado Mešša, 20.3.2013



Včera sa vydareným koncertom v Plzni rozbehla jarná Pražský výběr Tour 2013, ktorá má svoju slovenskú zastávku naplánovanú na nedeľu 24. marca v bratislavskej Aegon NTC aréne. Okrem kompletne odohratých albumov Straka v hrsti a Výběr v legendárnej zostave kapela chystá aj mnoho ďalších, doslova „tatrmanských prekvapení a fórkov“. Špeciálnym prekvapením pre koncerty v Bratislave a Prahe bude hosťovanie neprehliadnuteľnej Jany Kratochvílovej! Táto speváčka, textárka a skladateľka s extravagantnými a osobitými názormi a výzormi s jedinečným, nezameniteľným hlasom prijala pozvanie a príde si z Londýna s Pražským výběrom po mnohých rokoch znovu zaspievať. Diváci sa môžu tešiť na veľmi osobitú verziu piesne Papíry straší. Sama Jana Kratochvílová k tomu sebe vlastným štýlom dodává: „Ještě jsem tu píseň sice neslyšela, ale už zní nad časoprostorem, tak si jí tam odchytím. V rámci našeho´illuminati.ca okamžitizmu´ je to tak, jak to má být. Těším se na spolu-rockery a konečně si, jak říkají naši milí fanoušci, zazpívám pořádně ´pražsky´...“.

V rámci šňúry Pražský výběr Tour 2013 odohrá legendárna kapela tri posledné koncerty v „halovej verzii“, pripravené exkluzívne pre jarné turné. Zároveň to bude na dlho jedna z posledních príležitostí vidieť Michaela Kocába, Michala Pavlíčka, Viléma Čoka, Klaudiusa Kryšpína a Jiřího Hrubeša „live“ na samostatnom koncerte, protože definitívne potvrdili rozhodnutie v roku 2014 spoločne nekoncertovať.

Tohtoročná jar je v znamení Pražského výběru aj na pultoch predajní. Po minuloročných reedíciach CD Straka v hrsti a Výběr vydal Supraphon aj reedíciu tretieho a zatiaľ posledného štúdiového albumu Běr z roku 1997.

Termíny:

24. 3. od 19:00 hod. – BRATISLAVA, NTC Aréna
26. 3. od 19:00 hod. – PRAHA, Tipsport Arena



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits