č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Pain of Salvation, ktorí nahnevali Busha, zahrajú v sobotu v Bratislave
zdroj Octopus Promotion, 2.4.2013



BRATISLAVA – Švédska prog-rocková kapela Pain of Salvation prinesie už túto sobotu do Bratislavy unikátny akustický koncert! Prierez celou doterajšou tvorbou vyšperkovali jedinečnými akustickými aranžmánmi a vznikol tak zaujímavý koncept, s ktorým žnú úspechy na celom európskom turné. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal.
Pain of Salvation pochádzajú zo Švédska. Na čele skupiny stojí spevák a skladateľ Daniel Gildenlöw, ktorý zoskopenie založil v roku 1991 na základoch svojej predchádzajúcej kapely Reality. Na svojom konte majú osem radových albumov a úspešné koncerty s legendami ako Dream Theater. O celosvetový rozruch sa kapela postarala v roku 2004 potom, ako kancelária amerického prezidenta Georga Busha Jr. zaviedla povinné odtlačky prstov pre všetkých, ktorí cestujú do USA. Pain of Salvation V tom čase v USA veľmi populárna skupina na protest zrušila svoje plánované americké turné. Bol to pre kapelu symbol odporu voči značkovaniu ľudí. Svoj postoj zmenili Pain of Salvation až v roku 2009, kedy otvorene vyjadrili podporu novozvolenému prezidentovi USA Barackovi Obamovi. V súčasnosti sú Pain of Salvation rešpektovaným zástupcom progresívneho rocku a metalu.

Pain of Salvation - Ashes
www.youtube.com/watch?v=nZ1MJQOLKGY

Atmosféru akustického večera umocnia aj špeciálni hostia. Bývalá speváčka The Gathering Anneke Van Giersbergen sa vydala na sólovú dráhu a svojimi úspechmi sa veľmi rýchlo dotiahla na “materskú” skupinu. Hudobne i na pohľad atraktívna dáma dokazuje, že vo svojom žánri patrí medzi absolútnu špičku. O zaujímavé otvorenie večerného programu sa postará mladá islandská kapela Árstíðir, ktorá svoj hudobný štýl charakterizuje ako indie-folk.

Anneke Octopus promotion organizovala na Slovensku tento rok koncerty skupín Korpiklaani, Metsatöll, Sabaton, Eluvetie, Stratovarius a Amaranthe. Koncom mája sa v znamení chobotničky ponesie večer s Kingom Diamondom v bratislavskom NTC. Cieľom teamu ľudí ukrytýych za značkou Octopus promotion je prinášať na Slovensko kvalitné rockové a metalové koncerty.

Viac info:
www.facebook.com/octopuspromotion



Podujatia Octopus promotion:

Pain of Salvation, Anneke
6. apríl 2013, Majestic Music Club, Bratislava
Vstupenky: 24 € / predpredaj, 30 € / na mieste
www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17791

King Diamond
31. máj 2013, NTC / Aegon Arena, Bratislava
Vstupenky: 29 € / prvých 100 kusov, 32 € / predpredaj, 35 € / na mieste
www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17756



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits