č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Už o týždeň slovenská kapela Persona Grata zahrá na najväčšom festivale progresívneho rocku na svete
zdroj Marta Glinicka / PG Team, 13.2.2014



Informácia, že kapela Persona Grata - pôvodom z Bratislavy, zahrá už o mesiac na jednom z najväčších festivalov progresívneho rocku na svete, je čerstvou novinkou na Slovenskej rockovej scéne. Progressive Nation at Sea - festival organizovaný renomovaným vydavateľstvom InsideOut a legendou Mikeom Portnoyom, sa bude odohrávať na lodi plávajucej z Miami na Bahamy. Počas 5-dňovej plavby sa na nej odohrajú koncerty velikánov progresívneho rocku ako Pain of Salvation, Transatlantic, Spock's Beard, Devin Townsend, Anneke van Giersbergen či Jon Anderson.

Persona Grata získala pozornosť Mikea Portnoya, legendárneho bubeníka, bývalého člena svetoznámej kapely Dream Theater a zároveň hlavného dramaturga festivalu Progressive Nation at Sea - skladbou Forevermore. "Mike Portnoy je jednou z postáv na svetovej hudobnej scéne, ktorú si všetci veľmi vážime. Je to multitalent, ktorého meno sa skloňuje ako synonym kvalitnej tvorby, geniálneho pódiového vystupovania a výnimočného využitia svojho talentu tak ako to dokáže len málo ľudí na svete - popisuje bubeník Ján Šteňo - O to viac nás teší fakt, že práve Mike osobne vyjadril nadšenie pre našu novú skladbu Forevermore a napísal, že sa teší z našej účasti na Progressive Nation at Sea".

Skladba Forevermore patrí do čerstvej tvorby kapely, pod ktorú sa podpísali už aj noví členovia - klavesák Matej Mikloš a gitarista Peter Luha, ktorý sa predtým zviditeľnil ako sólista s ambicióznym eklektickým albumom Viaje del Alma (Real Music House, 2012).

Youtube link:
Persona Grata – Forevermore
www.youtube.com/watch?v=DYPMP6MMFFg

Persona Grata vyráža do US už v polke Februára. "Čas do festivalu bude samozrejme využitý na prípravy, skúšky a doťahovanie detailov vystúpenia - hovorí gitarista kapely Peter Luha - Tešíme sa ale najmä na naše koncerty - po návrate už máme naplánované navštíviť Nitru a Prahu. Stále dohadujeme ďalšie dátumy koncertov, takže náš kalendár celý čas aktualizujeme a už teraz sa tešíme na všetkých fanúšikov, ktorí nás prídu pozrieť. Nové podujatia sú samozrejme vždy okamžite dostupné na našom webe".

Chalani ale neobmedzujú svoju aktivitu iba na najbližšie týždne. Kapela momentálne okrem promovania albumu a živého hrania pokračuje v komponovaní a aranžovaní nového materiálu, ktorý plánujú dokončit ešte tento rok. Okrem úspechov v zahraničí príbúdajú aj nové pozitívne správy zo Slovenska. Minulý týždeň bola Persona Grata nominovaná vo Veľkej hudobnej ankete 2014, usporiadanej portálom Hudba.sk a ZAI a to rovno v dvoch kategóriách: "Objav roka" a "Album roka". "Vzhľadom na ostatné zvučné mená kapiel a albumy nominované v týchto kategóriách, už samotná nominácia je pre nás veľkou poctou a ocenením našeho úsilia - vysvetľuje Martin - a to všetko vďaka podpore našich fanúšikov, za čo im z celého srdca ďakujeme a dúfame, že nás podporia aj svojim hlasom v oboch kategóriách".

Viac info o Progressive Nation at Sea nájdete na www.progressivenationatsea.com. Podrobnosti ohľadom kapely, jej tvorby, koncertov a členov nájdete na stránkach: www.personagrata.sk a www.facebook.com/personagrataband.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits