č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Roxor Thrash Fest
zdroj Lukáš „Bukáčo“ Polák / Grindex Promotion, 15.5.2014



ROXOR THRASH FEST
24. máj 2014, Collosseum Club, Košice



Na náš metalový „trh“ prichádza nová skupina ľudí, ktorí si zaumienili, že budú podporovať poriadny metal! Hovoria si GRINDEX PROMOTION a zameriavajú sa prevažne na žánre thrash/death/grind. 24. mája očakávajte prvý pôrod! Novorodenec ponesie meno ROXOR THRASH FEST a bude to akcia zameraná čisto na thrash metal. Čiže skutočne nadupaná akcia plná besniacich rytmov, riadneho riffovania a hlavne nekompromisnej dávky energie! Predstaví sa spolu 8 kapiel, prevažne slovenské mená (ale zato ide o samotnú špičku), po jednej kapele budeme mať aj od našich západných a južných susedov a headliner príde až z ďalekej Kanady. Poďme si v skratke priblížiť účinkujúcich. Na otvorenie akcie budú povolaní mladíci EZKATOR, ktorí sú ešte úplní nováčikovia, zato energie majú na rozdávanie. Hneď po nich vystúpia tohtoroční víťazi WACKEN METAL BATTLE – ANSTRATUS, ktorí divákom, ale i odbornej porote ukázali, že patria k najtalentovanejším kapelám našej scény. V auguste vystúpia na legendárnom Wackene, no predtým rozdrvia Košice! Ich by ste si nemali nechať ujsť za žiadnych okolností! Z Česka sa dovalí zoskupenie EXORCIZPHOBIA. Na konte majú jeden album „Something Is Wrong“ a nedávno vydali split s legendárnymi LAHAR. To, že patria k popredným thrashmetalovým kapelám v Česku, ani netreba zdôrazňovať. Bratislavčania CATASTROFY nám aj prostredníctvom svojich ostrých textov proti štátu predvedú, ako to má vyzerať! Ostro, rázne a priamo do ksichtu! Hlavnou vlajkovou loďou slovenského thrash metalu sú MAJSTER KAT. Každému thrashmetalistovi musí toto meno byť známe a kto ho ešte nepočul, nech to urýchlene napraví! Navyše im v týchto dňoch vychádza druhý album „Memento...“, ktorý je nekompromisným útokom na samotnú špičku žánru u nás! RADIATION na to pre zmenu idú úplne oldschoolovo, až do obdobia konca 80-tych rokov, kedy sa thrash miešal aj s poriadnym death metalom, á la starý KREATOR! Spoza oceánu, z krajiny grizlyho, k nám prídu E-FORCE. Ide o veľmi svojský a prepracovaný thrash metal. V zostave nájdeme aj bývalého speváka kapely VOIVOD, Erica Forresta, ktorý im naspieval albumy „Negatron“ a „Phobos“. Pôsobí ešte v industriálnej death kapele PROJECT: FAILING FLESH a jeho jedinečný vokál s poriadne nadupanou hudbou si môžete prísť vychutnať na tento minifest, pre fanúšikov VOIVOD je to priam povinnosť! Celú akciu zakončia Maďari MÖRBID CARNAGE. Pokiaľ máte chuť na naozaj dravý a nespútaný thrash, budú pre vás ako vyšití!

Celá akcia prebehne na dvoch pódiách (jedno malé hore v 777 a dolné klasické veľké pódium). Kapely budú hrať na striedačku, čím sa zredukujú medzičasy a koncert bude prebiehať plynule bez zbytočných páuz! Súčasťou akcie bude aj veľká ponuka rôznych distier ako Atomic Vision, Punkgen, ilws.com či Samotar – StraightEdge. Taktiež sa bude konať tombola, ktorá je v cene lístka (každý lístok je označený číslom a podľa toho sa bude aj žrebovať) o CD, tričká a nejaký ten alkohol.

Aby sa nezabudlo, bude prebiehať aj originálna súťaž o "Najthrashovejšiu riflovku". Víťazné indivíduum (ocenené samotnými návštevníkmi) získa okrem skvelého kultúrneho zážitku aj fľašu domácej navyše. Tak hor sa vyšívať a vybíjať...máte ešte mesiac!

Kapely:

E-Force (thrash, Kanada)
www.facebook.com/eforceoffical

Mörbid Carnage (thrash, Budapešť)
www.facebook.com/morbidcarnageofficial

Exorcizphobia (thrash, Trutnov)
bandzone.cz/exorcizphobia

Majster kat (thrash, Bratislava)
bandzone.cz/majsterkat

Catastrofy (thrash, Bratislava)
bandzone.cz/catastrofy

Radiation (thrash, Bratislava)
bandzone.cz/radiation

Anstratus (thrash, Banská Bystrica)
bandzone.cz/anstratus

Ezkator (thrash, Zlaté Moravce)
bandzone.cz/ezkator

Začiatok o 17:00!
Vstup: 8 € (predpredaj v Košiciach v Collosseu Clube a v Bratislave u Marcela Roxora), 10€ na mieste

GRINDEX PROMOTION: www.facebook.com/GrindexPromotion?fref=ts
FB Event: www.facebook.com/events/160826200780525/?ref=ts&fref=ts



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits