č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Macabre (USA), Cephalic Carnage (USA), Brutus (HOL), Pigsty (CZ)
spracoval Golo, 4.2.2004



Macabre Macabre

Je vražedná úderka z amerického Chicaga, ktorej korene siahajú do roku 1987. Počas svojej, už pomaly 20-ročnej histórie sa stali legendou na poli extrémneho metalu. Do povedomia metalového undergroundu sa dostali vďaka svojmu prevažne rýchlemu death metalu, kombinovaného s niekedy skoro punkovou dravosťou a naivnými detskými riekankami, no na druhej strane aj s takmer jazzovými pasážami. Jasným poznávacím znamením sú aj texty, ktoré sa výlučne venujú masovým vrahom. Vo svojej diskografii, okrem radových albumov a množstva singlov, vinilov a sedempalcov významné miesto zastáva aj asi jediný death metalový unplugged album "Minstrels". Čo sa koncertov týka, sú pomerne aktívny a často sa objavujú aj v Európe, v Čechách a hrali dokonca už aj na Slovensku. Naposledy ste ich mohli vidieť na OBSCENE EXTREME 2003 (report Golo, report Dáša, foto report Golo), kde odohrali podľa môjho názoru najlepší koncert festivalu. V súčasnosti sú na turné k novému albumu "Murder Metal", ktorý vyšiel 23.9.2003.

aktuálna zostava:
Nefarious - basa, vokály
Corporate Death - gitara, vokály
Dennis the Menace - bicie

web: www.murdermetal.com

audio:
Minstrels (z rovnomenného unplugged albumu)
The Hillside Stranglers, Diary Of Torture (obe z nového albumu Murder Metal)

video:
Albert Worse Than Any Fish In The Sea
Ed Gein (z vystúpenia na Brutal Assault 2000)
Scrub A Dub Dub (Dynamo Club Holansko 2000)



Cephalic Carnage

Článok o C.C. ste si na týchto stránkach mohli prečítať nedávno pri príležitosti ich koncertu s EXHUMED v Black Pes v októbri minulého roku. Kto sa ho nezúčastnil určite zaváhal, ale teraz má obrovskú príležitosť túto chybu napraviť. Reportáž z októbrového koncertu si môžete prečítať tu.



Brutus Brutus

Vznikol v hlavách Bastaerda a Ploegbaasa v Septembri roku 2000. Ich cieľom bolo založiť giga-death-metalový projekt s blastovými rytmami, brutálnymi "zombie" gitarami a vražednými kvázi-poetickými, holandskými textami. Čoskoro sa k nim pridali Molestrator a Schoft, čím bola zostava kompletná. Po pár skúškach zistili, že už im ďalšieho speváka do zostavy netreba pretože traja speváci s gitarami narobia dostatočný chaos. Aby ženy a iné vzťahy nemohli narúšať beh kapely Molestrator sa musel porúčať, keď na skúšku prišiel zo svojou novou priateľkou. Nahradil ho Ploert a táto zostava okolo vianoc 2001 nahrala 6-skladbové promo a zamorila s ním death-metalové vydavateľstvá. Množstvom rýpania a trochou fyzického násilia sa im podarilo vybojovať si účasť na jednom koncerte série Gutting Europe, kde predskakovali DEEDS OF FLESH a DISGORGE. Tu sa zapáčili ľuďom z vydavateľstva Unique Leader, ktorí sa rozhodli vydať im debutový album "Slachtbeest". Nahratý bol v Decembri 2002 a momentálne sa už chystá nasledovník s názvom "Murwgebeukt".

aktuálna zostava:
Ploert - basa
Bastaerd - gitara
Schoft - gitara
Ploegbaas - bicie

web: www.brutushakken.nl

audio:
Schalchtbeest, Onan (obe z albumu Schalchtbeest)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits