č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Edguy

spracoval Darkoldus, 24.3.2003

Edguy Je až neuveriteľné, ako sa táto zprvu školská kapela dokázala svojou ambicióznou a odvážnou hudbou vyšplhať na najvyššie stupienky rebríčkou europskych hitparád. Týto mladí, talentovaní hudobníci išli za svojim snom naozaj tvrdo. Nikdy nikoho nenapodobňovali, nenasledovali a neuznávali staré trendy. Kapela si vždy vytvárala všetko vo vlastnej produkcii a neuveriteľne stále stúpa na pomyselný vrchol medzinárodnej hory metalu.

Edguy Všetko začalo vo Fulda v Nemecku v roku 1992, kde sa zišli štrnásťroční kamaráti a rozhodli sa založiť si metalovú kapelu. Zo začiatku hrali piesne svojich vzorov ako Deep Purple, Kiss, AC/DC a Iron maiden, ale to ich skoro prestalo baviť a začali nahrávať svoje vlastné piesne. Úspech sa však nedostavil hneď. Spev ako od Eunucha, 2 gitary a neznesiteľné bicie, ale postupne sa zdokonalovali a teraz sa smejú oni! Všetky nahrávacie spoločnosti, ktoré ich predtým odmietali, im teraz ponúkajú veľké peniaze za nahrávku, ale oni vravia: "mali ste svoju šancu, ale nevyužili ste ju!".

Po 5 ročnom hľadaní vydavateľskej spoločnosti ich vzala na milosť malá hudobná firma AFM-Records a dala im šancu. V tejto společnosti vydali Edguy 5 CD: Kingdom of Madness (1997), Vain Glory Opera (1998), Theater of Salvation (1999), Savage Poetry (2000) a Mandrake (2001).

S každým CD rástli a ich hudba dozrela a dospievala do dokonalosti. Ich turné pomohli kapele presadiť sa ako jedna z najzábavnejších a najživších formácii na koncertných pódiách. V momente, keď Edguy vstúpia na pódium, začne veľkolepá zábava, skvelá párty a neprehliadnuteľná demonštrácia ich nesporného hudobného talentu.

Edguy Ich posledné turné s albumom "Mandrake" trvalo dlhšie ako rok a prešli viac jako 23 krajín na 4 kontinentoch. Edgy je veľkým fenoménom, pre svoju exotickú extrémnosť mnohými nenávidený, ale veselými a pohodovými ľudmi obdivovaný. Nedá si nevšimnúť, koľko jasu, farieb a nových prespektív prináša na metalovú scénu.. Chodníček ich slávy dláždia silné texty, veľká porcia humoru, charizmatický frontman kapely a silná dávka čerstvosti a lesku ich vystúpení.

Ich novinka "Hellfire Club", ktorá vychádza v marci, je opäť o krôčik silnejšie a hudobne vyspelejšie dielko v už klasickom kabáte menom Edguy, ktorý snaď najlepšie vystihuje neobyčajnosť kapely.

zostava:
Dirk Sauer - gitary
Tobias Sammet - spev
Jens Ludwig - gitary
Tobias Exxel - basa
Felix Bohnke - bicie

web: www.edguy.nu

video: King of Fools



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits