č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Carpathian Forest, Spawn Of Possession
spracoval Golo, 26.3.2004




Carpathian Forest Carpathian Forest

Je jednou zo žijúcich legiend black metalu. Založili ju v roku 1990 R. Nattefrost (alias Lord Nosferatu) a J. Nordavind (alias Lord Karnstein). Vydali dnes už legendárne demá "Bloodlust & Perversion" v roku 1992 a "Journey Through The Cold Moors Of Svarttjen" v 1993. Už vďaka nim získali medzi vyznávačmi true nórskeho black metalu status kultovej bandy. Už vtedy sa ich hudba vyznačovala mučivými, chorými a krutými zvukmi a to im pretrvalo až dodnes. V roku 1995 podpísali zmluvu s Avantgarde Music a vydali MCD "Through Chasm, Caves and Titan Woods". Napriek výborným ohlasom najmä v black metalových kruhoch sa kapela na tri roky úplne odmlčala a v roku 1998 zaútočila konečne svojim debutom "Black Shinig Leather". O bicie party sa na tejto nahrávke postaral Lazare (SOLEFALD). Album zožal množstvo kladných ohlasov, čo kapelu povzbudilo do ďalšej tvorby a hneď začala pracovať na novom materiáli. Inšpirácia však bola tak veľká, že kapela vytvorila materiál na dva koncepčné albumy. Prvý z nich "Strange Old Brew" sa na pulty predajní dostal v roku 2000 a bol jasným dôkazom, že CARPATHIAN FOREST sú stále majstrami pure black metalu. Unavení množstvom session muzikantov, s ktorými spolupracovali sa rozhodli pre angažovanie špeciálnych hostí. Prvým bol Tchort (EMPEROR, SATYRICON, BLOOD RED THRONE, GREEN CARNATION), ktorý si zobral na starosť basu a druhým Andreas Kobro (IN THE WOODS, GREEN CARNATION), ktorý sa postaral o bicie. Pokračovanie "Strange Old Brew" s názvom "Morbid Fascination of Death" sa zrodilo hneď nasledujúci rok. Medzi tým svoju činnosť ukončili IN THE WOODS a tak sa Andreas Kobro pripojil k CF ako stály člen. Nasledoval ho aj Tchort, ktorý si okrem basy zobral na starosť aj gitaru. Neskôr sa pripojil aj basák a klávesista v jednej osobe Vrangsinn (WORLD DESTROYER). Okrem nich sa na albume podieľa aj množstvo ďalších hostí od saxofonistu, cez speváčku až po zbor. Na CD sa objavila aj cover verzia "Ghoul" od MAYHEM. Po jeho vydaní však kapelu opúšťa J. Nordavind. Nasleduje rozsiahle európske turné s BEHEMOTH, po ktorom sa CF znovu zavreli do štúdia a v 2002 nahrali EP "We're Going To Hell For This - Over A Decade of Perversions". Je to posledná nahrávka pre Avantgarde Music a obsahuje 5 nových skladieb, 3 cover verzie (DICHARGE, DARKTHRONE, VENOM), 1 demo nahrávku a 7 živých skladieb nahratých v rámci vystúpenia na Inferno Festival. Zatiaľ posledným počinom tejto bandy je album "Defending The Throne of Evil", ktorý je zároveň prvou nahrávkou pre nového vydavateľa Season Of Mist. Vyšiel v marci 2003 a podľa slov Vrangsinna sa jedná o "violent hell attack"

zostava:
Hellcommander Nattefrost: vokály, gitary
Vrangsinn: basa, back vokály
Tchort: gitara
Kobro: bicie

web: sacrificulum.narod.ru



Spawn Of Possession Spawn Of Possession

Povstali z prachu rôznych konštelácií vo februári 1997 v zostave Jonas Bryssling - gitara, Jonas Karlsson - gitara, Dennis Röndum - bice. Ich hlavným cieľom bolo stvoriť skupinu, ktorá bude robiť takú brutálnu a chorú muziku, že prekoná všetko, čo bolo dosiahnuté v doterajšej histórii death metalu. Po troch rokoch, ktoré kapela venovala tvorbe materiálu nastúpili do štúdia nahrať svoje prvé demo "The Forbidden", ktoré zožalo úspech v death metalovej komunite z celého sveta. Tesne po nahratí dema SOP objavili talentovaného basáka Nicka Deweruda, čím zaplnili posledné slabšie miesto v zostave. Po roku prišlo na rad ďalšie demo "Church of Deviance", ktoré sa dnes stalo už klasikou v death metalovom undergrounde. V decembri 2001 podpisujú SOP zmluvu s labelom Unique Leader Records. Nasledujúcich 6 mesiacov páni poriadne zamakali a v Júni 2002 naklusali do štúdia nahrať svoj debut "Cabinet". Kto toto dielko počul, musí uznať, že sa jedná o prvotriednu zbierku extrémnych, ale pritom technických skladieb. SOP môžu byť so svojou prácou naozaj spokojní.

zostava:
Kelly Izquierdo (MORTAL DECAY) - vokály
Jonas Bryssling (HEDEON) - gitara
Jonas Karlsson (DESOLATION) - gitara
Dennis Röndum (VISCERAL BLEEDING, HEDEON) - bice
Nick Dewerud (VISCERAL BLEEDING) - basa

web: www.spawnofpossession.com

audio: Swarm of the Formless (z albumu Cabinet)



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits