č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Súvisiace šlánky:
článok Metalcamp 2008

Metalcamp 2008 news #2
autor Ivan Chytil, 27.12.2007




Metalcamp 2008
03.- 09. 07. 2008, Tolmin, Slovinsko
www.metalcamp.com



Predvianočná nákupná horúčka skončila, nový rok už čaká za dverami a ak si to aj niekto stále nechce pripustiť, tak je to dôkaz o blížiacej sa sezóne letných festivaloch. Veď sa uvedomte, pár ďalších sviatkov a je tu METALCAMP. Preto ani neprekvapia ďalšie potvrdené kapely.
Takže najprv nemecké rýchlo metalové súbory, ktoré sa na Slovensku tešia stálemu záujmu fanúšikov.

HELLOWEEN. Asi najznámejší predstavitelia nemeckého melodického speed metalu. Na scéne sa pohybujú už od roku 1985. Títo trojnásobní správcovia kľúčov preskákali počas svojej kariéry vrcholy aj pády, ustáli nejaké tie personálne zmeny. Tento rok vydali album Gambling with the Devil a vyrazili na turné. Kapela, ktorej aktuálnu show sa oplatí vidieť na veľkom pódiu.
www.helloween.org

MYSTIC PROPHECY. Ďalší zástupca heavy metalu z Nemecka, aj keď nie až tak úplne ortodoxný, ako mnohé ďalšie germánske spolky. V tvorbe z času na čas opatrne skúsia čo to z oblasti trashu a spevák občas dokáže, že už v počul, ako znie death metal. V Tolmine vystúpili v roku 2006 a dá sa povedať, že divákov zaujali.
www.mysticprophecy.com

Z iného súdka sú ďalšie dve kapely, tentokrát fínske.

FINNTROLL. Bláznivá zmes metalu a humpa polky, skvelá k nápojom a tancu. Táto partia trolov zo severu však vie aj pritvrdiť, hoci sa k tomu moc často nemajú. Obsadenie prešlo zmenami, z ktorých najvýraznejšou bol odchod pôvodného speváka. Finntroll sú severskou variantou pohodového hospodského metalu.
www.finntroll.net

APOCALYPTICA. Začalo to čisto violončelovými cover verziami metalu, ktoré zaujali po celom svete. Časom sa objavili hosťujúci speváci, pribudli bubeníci. Bude ďalším vývojovým stupňom prerod na regulárnu metalovú kapelu doplnenú o violončelá? Hrá kapela symfonický metal alebo metalickú klasiku? To dnes asi nevedia ani členovia kapely. Zatiaľ si užívajú koncertovanie, v rámci ktorého divákom úspešne predstavujú aj klasické diela, ktoré by títo ináč asi nikdy nepočúvali.
www.apocalyptica.de

Na záver troška švédskej smrti.

IN FLAMES. Alebo inými slovami, trojnásobní džitelia švédskej Grammy. Kapela sa postupným vývojom prepracovala od starškolského death metalu k niečomu, čo by sa dalo nazvať melodickým metalom alebo snáď súčasným rockom. Krabičkoví odborníci vám to vysvetlia. Ale ako to chodí, na koncertoch majú najväčší úspech staré pecky. A tak sa dajú v Tolmine čakať najmä tieto kúsky.
www.inflames.com

METALCAMP je viac ako fest. Okrem hudby ponúka mnoho ďalších atrakcií. Rafting. Horskú turistiku. Paraglading. Kúpanie a nočný bar so striptízom priamo na pláži. Proste metalové prázdniny.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits