č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Nova Rock 2009 pritvrdzuje: Program posilnia LIMP BIZKIT, GUANO APES, KAISER CHIEFS, CHRIS CORNELL, STATIC X aj SEVENDUST!
zdroj Nova Music Entertainment Slovakia, 25.2.2009 (aktualizované)



NICKELSDORF - Všetko nasvedčuje tomu, že v dňoch 19. až 21. júna sa na lúkach pri Nickelsdorfe stretne absolútna hudobná smotánka. Po zverejnení prvej várky mien ako METALLICA, SLIPKNOT, DIE TOTEN HOSEN, PLACEBO či DISTURBED musí srdce fanúšikov dobrej rockovej hudby zaplesať aj pri druhej várke: LIMP BIZKIT, KAIZER CHIEFS, GUANO APES, CHRIS CORNELL, THE GASLIGHT ANTHEM, STATIC - X, THE SWORD, SEVENDUST, ALL THAT REMAINS, LACUNA COIL či EXPATRIATE.
Festival Nova Rock oslávi v júni piate výročie. Už teraz - štyri mesiace pred festivalom - je jasné, že 43 kilometrov od Bratislavy sa stretnú všetky zásadné rockové kapely, ktoré budú toto leto koncertovať v Európe. Zatiaľ najväčším ťahúňom je zrejme legendárna Metallica, ktorá na Nova Rocku okrem klasických hitov predstaví aj nové veci z "renesančného" albumu Death Magnetic. Špecifikom tohto festivalového leta budú aj návraty "oddychujúcich" kapiel. Limp Bizkit sa vracajú na pódiá spolu so zásadným členom kapely Wesom Borlandom. To isté platí o Guano Apes, pre ktorých bude Nova Rock vôbec prvým koncertom po prestávke. Dušu každého milovníka metalu poteší bizarná partička Slipknot, ktorá sa po odmlke vracia nielen s novými pesničkami, ale aj s novými maskami a kostýmami.
Zaujímavým bude rozhodne aj koncert skupiny Placebo s novým bubeníkom Stevom Forrestom, či vystúpenie "domácich" punkáčov z Die Toten Hosen. Silu megahviezd umocnia aj ďalšie mená z programu: Disturbed, Killswitch Engage, Gogol Bordello, In Extremo, Static X, Sevendust, Trivium, Mastodon, Lacuna Coil, Black Stone Cherry, 3 Feet Smaller, The Living End, August Burns Red, Bring Me The Horizon, Black Tide či Smoke Blow. A to je zverejnená len necelá polovica pripravovaného programu...
Novarock patrí medzi najvýznamnejšie a zároveň aj najväčšie rockové festivaly v strednej Európe. Každoročne otvára svoje brány pre 60 tisíc návštevníkov zo všetkých kútov Európy, posledné 3 ročníky boli beznádejne vypredané. Festival sa tradične koná na lúkach pri Nickelsdorfe, len 43 kilometrov od Bratislavy.

Oficiálny web:
www.novarock.at

Predpredaj:
www.eventim.sk/portal/sk/hudba/festival/nova_rock_2009/44283/

Ďalšie festivalové tipy:

Lovely Days Festival 2009
Piatok, 10. júl, Festivalgelände Wiesen

Program: Deep Purple, Foreigner, Eric Burdon & The Animals a ďalší.
Web: www.lovelydays.at

Nuke Festival 2009
17. - 18. júl, Festivalgelände Wiesen

Program: Moby & Band, Calexico, Patrice, Jan Delay, The Cat Empire, Keziah Jones, !!! (CHK CHK CHK) a ďalší.
Web: www.nuke.at

Frequency Festival 2009
20. - 22. august, Green Park St. Polten

Program: Mando Diao, Farin Urlaub Racing Team, Rise Against, Culcha Candela, The (international) Noise Conspiracy, Enter Shikari, The Subways, The Sounds, Mono & Nikitaman, Kettcar, Volbeat, Dune a mnoho ďalších.
Web: www.frequency.at



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits