č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Skupina Arakain prináša potrebný Restart!
zdroj Iva Boková / Peter Lehotský, 1.9.2009



Pilotným singlom českej legendárnej heavymetalovej formácie Arakain z nového albumu „Restart“ sa stala skladba „Paganini“ (Mirek Mach/Mirek Mach). Začiatkom apríla avizovala príchod ďalšieho štúdiového album skupiny, ktorý bol pokrstený 23. apríla v pražskom klube Retro Music Hall. Krst sa – bohužiaľ – tešil veľkej pozornosti českého bulváru, pretože počas vystúpenia na pódiu skolaboval spevák Honza Toužimský.

Album „Restart“ opäť prináša zdravo agresívne rýchle trashové vypalovačky ochutené silnými gitarovými riffmi. Tie striedajú typické arakainovské balady.

Aktuálna zostava Arakainu – Honza Toužimský (spev), Jiří Urban (gitary), Mirek Mach (gitary), Zdeněk Kub (basgitara) a Lukáš „Doxa“ Doksanský (bicie) použila osvedčený model tvrdej hudby s výrazným veľkým hlasom. Nechýbajú chytľavé melódie a ani príslovečný zmysel pre harmónie.

Skladateľsky i textársky sa na albume „Restart“ podieľala trojica Kub – Mach – Urban.

Z materiálu na albume pocítite, že kapela sa zhlboka nadýchla a je pripravená obhájiť svoju pevnú pozíciu na českej i slovenskej hudobnej scéne. Tento zámer vyjadruje aj názov aktuálneho albumu.

Album „Restart“ vydáva skupina po prvýkrát vo vlastnej réžii po odchode z medzinárodného vydavateľstva.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits