č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás


Finálová šestka Wacken Metal Battle 2014 je kompletná!
zdroj Gigantpromotion, 24.2.2014



Finálová šestka Wacken Metal Battle sa nám skompletizovala. Súťaž, v ktorej bojujú slovenské kapely o miestenku na legendárny festival Wacken Open Air. Druhé semifinálové kolo prebehlo včera v bratislavskom klube U Očka. Pred porotou v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Lukáš „Bukáčo“ Polák (Metalexpress.sk), Petra Bohuslavská (Podujatie.sk) a Tomáš Buroň (spevák RUST2DUST – nahradil na toto kolo Maya Petranina, ktorý sa v Bratilsvae nemohol zúčastniť z osobných dôvodov) a fanúšikmi vystúpili kapely, FISHARTCOLLECTION, MINDSTORM, STERCORE, REVENGE DIVISION, REVOLTAGE a EMPYRION.

Tak ako v Košiciach, aj teraz prihliadali porotcovia na jednotlivé dopredu určené kritériá. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Veru, porota to opäť nemala ľahké. Každý z porotcov mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod). Po vystúpení všetkých skupín porota zasadla a horlivo prediskutovala jednotlivé koncerty. Každý za seba vyjadril jednotlivé plusy a mínusy každej formácie. Po vyhlásení výsledkov, si porota zavolala členov z jednotlivých kapiel (ktoré v klube ostali) a vysvetlili im svoj verdikt.

Najviac hlasov a víťazom semifinálového kola v divízii Západ sa stala skupina FISHARTCOLLECTION z Trnavy, ktorá získala 24 bodov. Títo Trnavčania sa do semifinále dostali z postu náhradníkov, keďže sa odhlásila skupina MANDRAGORA a nakoniec ovládli druhé semifinále. Spoločne s FISHARTCOLLECTION postupujú do marcového finále v Banskej Bystrici REVENGE DIVISION a STERCORE. Očakávané finále sa uskutoční 29. marca v Tirish Pube. Vo finále sa porote a fanúšikom predstavia KHADAVER, RAVENCLAW, ANSTRATUS, STERCORE, REVENGE DIVISION a FISHARTCOLLECTION.

Celkové poradie Wacken Metal Battle 2014 divízia Západ: 1. FISHARTCOLLECTION (Hardcore Crossover – Trnava) – 24 bodov, 2. REVENGE DIVISION (Death Thrash Metal – Pov. Bystrica) – 23 bodov, 3. STERCORE (Death Metal/Deathcore – Prievidza) – 16 bodov, 4. REVOLTAGE (Hard & Heavy Metal – Bratislava) – 15 bodov, 5. EMPYRION (Blackened Death Metal – Nitra) – 14 bodov, 6. MINDSTORM (Metal Core – Sereď) – 13 bodov.

Opäť môžete už čoskoro očakávať na našich stránkach aj reportáž z druhého semifinále.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits