č l á n k y  i n c i p i t u m
 č l á n k y
 č l á n k y  č l á n k y

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

Súvisiace šlánky:
Metalcamp 2008 news #2
Metalcamp 2008

Metalcamp 2008 news #3
autor Ivan Chytil, 18.2.2008




Metalcamp 2008
03.- 09. 07. 2008, Tolmin, Slovinsko
www.metalcamp.com



Život je zmena. Stará známa vec, ktorá platí ešte viac pre veľké festivaly. A nevyhol sa tomu ani METALCAMP. Niektoré kapely dali napokon prednosť turné mimo Európy, iné zasa naopak náš svetadiel navštívia. Čo nového teda priniesol začiatok roka do zoznamu kapiel?

MORBID ANGEL. Trey Azagthoth, Pete Sandoval, Dave Vincent a na koncertoch Eric Rutan. Túto partičku určite netreba predstavovať. Zdá sa, že čo sa koncertov týka, tak anjelici sa po čase prebrali k životu. Že by na nás chystali nové skladby?
www.morbidangel.com

SOILWORK. Farby švédskej hudobnej metalurgie, konkrétne jej melodickej death metalovej odnože príde na festival hájiť táto šestica. Na Metalcampe to bude ich druhé vystúpenie.
www.soilwork.org

MACHINEMADE GOD. Táto pätorka z Nemecka mixuje vo svojich skladbách starý dobrý trash a prvky metal core, s prídavkom melodického death metalu. Na festivale predstaví svoj nový album Masked.
machinemadegodcom.h715876.serverkompetenz.net/masked

DEAD BEYOND BURIED. Kvartet označovaný aj ako nová nádej extrémneho metalu. Pochádzajú z Veľkej Británie a v ich tvorbe si death metal podáva ruku s grindom. Vystúpenie na Metalcampe bude ich premiérou mimo domácich ostrovov.
www.myspace.com/deadbeyondburied

FEAR MY THOUGHTS. Začínali ako hard core kapela, ale postupne sa prepracovali až k melodickému death metalu. Na svoje hudobné počiatky však až tak úplne nezanevreli. Tento rok im vyjde nový album a tak sa dá očakávať, že s jeho živou verziou sa zoznámia aj návštevníci Metalcampu.
www.fearmythoughts.com

HATE. Poľským extrémnym kapelám sa zatiaľ, napriek všelijakým cenzorským zoznamom, docela darí. Popri tých osvedčených sa do sveta vybrali aj títo nadšenci cez brutálny death metal, ktorí časom okorenili svoju hudbu aj prvkami black metalu a industriálu.
www.hatesatanic.org

SYBREED. Švajčiarska štvorka patrí k tým mladším súborom, pôsobiacim na scéne. Miešajú svoj extrémny metal s industriálom, tak sa asi máme na čo tešiť.
www.sybreed.com/index2.html

ELUVEITE. Ďalší spolok zo Švajčiarska, pôsobiaci však v hájemstve keltského folk metalu. A to nielen hudobne, ale aj textovo.
www.eluveitie.ch

Ak si chcete naplánovať, či sa vyberiete do Tolminu na celý festival alebo iba na niektoré dni, stačí navštíviť stránku www.metalcamp.com a v kochlíku PROGRAM už nájdete prvé údaje o programe jednotlivých dní. V podstate sa ale dá povedať, že hviezdy festivalu už majú svoje štartovacie bloky zadefinované.

Tak aspoň v stručnosti malá ochutnávka.
Piatok, 04. 07. 2008 - Catemania Heaven Shall Burn Wintersun In Flames
Sobota, 05. 07. 2008 - Fintroll Soilwork Celtic Frost Apocalyptica
Nedeľa, 06. 07. 2008 - Korpiklaani Behemoth Helloween Ministry
Pondelok 07. 07. 2008 - Sahg Eluveitie Rage Morbid Angel

Tak radostné a veselé plánovanie prázdnin či dovolenky.

METALCAMP je viac ako fest. Okrem hudby ponúka mnoho ďalších atrakcií. Rafting. Horskú turistiku. Paraglading. Kúpanie a nočný bar so striptízom riamo na pláži. Proste metalové prázdniny.



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits