r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]

fotoreport Antitrend VIII., 16.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)
recenzia Craniotomy - It's Not Cut Out - It Can't Be Eaten
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 1.deň
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 2.deň
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 3.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 1.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 2.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 3.deň
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Martin
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Golo
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 1, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 2, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
report More//Than//Fest 2004, 18.-19.6.2004, amfiteáter - Martin (SK)
fotoreport More//Than//Fest 2004, 18.-19.6.2004, amfiteáter - Martin (SK)

Antitrend VIII.
Melancholy Pessimism, Pigsty, Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay, Craniotomy, Internal Hate, Dissolution
16.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)

Sobotný večer 16.10.2004 si neúnavný Reef (zine Antitrend) vybral na pokračovanie Antitrend párty, s číslom VIII. Miestom sa stal zrekonštruovaný RC Brooklyn, ktorý ma svojou zmenou naozaj milo prekvapil a myslím, že sa stal naozajstným strediskom tvrdej hudby v Brne. Ohlásenou hudobnou zostavou tohto večera boli Melancholy Pessimism, Pigsty, Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay, Craniotomy, Internal Hate a Dissolution, čo sa nakoniec do bodky naplnilo. Za smiešnych 75 peňazí českých som sa dostal do priestorov klubu, ktoré sa pomerne rýchlo zapĺňali a z toho dôvodu mi ostalo voľné miesto iba pri bare, čo samozrejme nie je zlé, ale vyžaduje to plnú kontrolu nad vlastnými činmi. Ako prvým nedostatkom sa ukázal nedostačujúci počet pollitrov na pivo, z čoho sa začala šíriť akási vnútorná neistota návštevníkov a každý si začal strážiť vlastný pohár :). Ohlásený štart akcie na 19:30 sa, môžem napísať, už klasicky posunul o necelú hodinku, čo dalo priestor všetkým na patričné osvieženie tela a mysle.
Ako prvá sa na pódiu predstavila, pre mňa úplne neznáma, kapela z Olomouca s poetickým názvom Dissolution. Kapela hrala priemerný death metal, ktorý nemal tendencie niečím prekročiť prah originality a technickosti. Na druhej strane však musím priznať, že hrali pomerne uvoľnene a určite zaujímavejšie ako ich starší bratia z Olomouca Baraccuda, ktorých som si zvykol za tie roky radšej vynechávať.
Druhou kapelou v poradí bola death/grindová formácia Internal Hate. S chalanmi som sa stihol stretnúť pri bare, kde si dopĺňali energiu a samozrejme hľadali stratenú odvahu pred koncertom. Každým pádom to poznačilo aj ich vystúpenie, kde sa nevedeli vmestiť na pódium a v kuse o seba zakopávali. Kvalitatívne by sa ich vystúpenie dalo porovnávať s predošlou kapelou, hoci zväzujúcim faktorom Internal Hate bol už spomínaný alkohol. Po hudobnej stránke však pôsobili originálnejším dojmom ako ich predchodcovia. Odohrali celkovo osem skladieb a tu je ich playlist v presnom poradí: Šestka, Jízvy, Sebedestrukce, B.T.(Brutal Truth), My Band, Alkosong, Inpost a Žrádlo.
Po Internal Hate prišli na rad obľúbení prasáci Pigsty, ktorí sa v rámci zábavy vydávali za Mincing Fury... . Topi to samozrejme hneď zo začiatku napálil naplno a hlavnou lahôdkou vystúpenia bol trojvokál Topi-Ubina-Bormann. Štvorica spolu vytvorila lahodný a rýchly grind, ktorý rozprúdil predné rady publika. Z odohratých vecí som si zapamätal dve skladby. Tou prvou bola hitovka "Thief Of Ganja" a druhou vecou bola úplne nová skladba s názvom "Prasata jsou spádky". Najviac ma však zaujal basák, ani nie tak muzikantským výkonom, ale skôr logom Neurosis na gitarovom páse a to ja rád :). Pigsty sa predviedli v plnom nasadení a nadupaným prasacím grindom dokázali zaujať a hlavne pobaviť. Prasatá vystriedala kultová ľudová veselica z Hradišťa - Melancholy Pessimism.
Melancholy Pessimism odohrali klasický tanečný koncert s dvoma ľudovkami z ich repertoáru. Skladby boli uvádzané, tak ako na Brutal Assault-e, teda citujem: "...dáme si skladbu od No Name - Kristínka by mala dnes o dva metre dlhšie vlasy..." a pod., čomu naozaj nerozumiem, hlavne keď tvoria vlastnú hudbu s vlastnými textami a nič nepreberajú od komerčných kapiel typu No Name. Viem, že sa jedná o pokus o recesiu, ale to podľa mňa vyznieva dosť trápne a úboho. Ale proti gustu žiaden dišputát. Melancholici s výnimkou speváka zahrali fakt na úrovni. Gitara a basa šli na 100% a bubeník snáď aj na 110% :). Zaujímavosťou, aspoň pre mňa, bol fakt, že bubeník si celý koncert odšliapal len v ponožkách a v pekelnom tempe. Nevidel by som to na vlastné oči, tak tomu naozaj neuverím. Spevákov výkon, ako som spomínal, nebol moc presvedčivý, ale fanúšikom Melancholy Pessimism sa podľa všetkého páčil a tak si prvé rady opäť poskakovali na túto tanečnú muziku a do toho im spevák občasne prihadzoval nejakú tu nášivku. O zábavu bolo postarané.
Nasledoval snáď pre mnohých vrchol večera v podaní Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay. Topi a Reef sa chopili mikrofónov a nič nenechali na náhodu. Zaujímavý a zbesilý grindový výplach sa šíril katakombami klubu a publikum bolo vo vytržení. Pred pódiom sa vytvoril kotol, ktorý plnohodnotne dotváral atmosféru celého vystúpenia. Mne osobne vadilo, že bicie idú z cd, z čoho často plynuli chyby hlavne na začiatku skladby, keď Reef nesprávne zvolil skladbu...no ale väčšina z prítomných odpustila a tak zábava neustále pokračovala. Potom prišlo geniálne spestrenie a obohatenie setu, keď si všetci členovia kapely nasadili detské masky a dali sa do grindovania. To samozrejme nebolo všetko a svoju zostavu v priebehu koncertu rozšírili na jednu skladbu o Dášu (Tisíc Let Od Ráje). Dáša rozhodne vzhľadom zaujala, ale so spevom to bolo trochu horšie. Po Dáši prišiel na rad aj webmaster Mincing Fury, ktorý ako tretí spevák rozšíril osadenstvo na pódiu. Samozrejme ich pódiové vystúpenia sprevádzajú aj váľačky po zemi a inak tomu nebolo ani v Brne. V určitých momentoch ležali na pódiu aj traja členovia kapely a z posledných síl dokončovali pieseň v smrteľných kŕčoch svojho organizmu.
Záverečným a zlatým klincom programu sa stali hlohoveckí Craniotomy, ktorý to naozaj rozpálili. Ako posledná kapela večera sa museli zaobísť s pretriedenou časťou publika, ale aj napriek tomuto faktu sa prvé rady publika dokázali zaplniť a rozhýbať. Pygov - bezchybný hlas za výborného doprovodu celej kapely, vrátane Shushku za bicími, sa naozaj dajú počúvať, no a keď príde ako špeciálny hosť pomôcť s mikrofónom Reef, tak to je hneď vrchol celého koncertu. Tanečné pasáže striedali brutálne a brutálne zase tie tanečné až ich vystúpenie skončilo. Po koncerte mal asi každý zúčastnený pocit, že už viac nemôže očakávať od svojho tela. Energetická úroveň hladiny sa pohybovala na úrovni nuly.
Táto bezchybná akcia skončila tesne pred druhou hodinou rannou a všetci sa rozutekali na nočný rozjazd so skvelým pocitom z výbornej akcie. Koncertná účasť tentoraz naozaj prekvapila v pozitívnom slova zmysle, keď priestory RC Brooklynu boli naplno vyťažené. Do budúcna dúfam, že sa v takomto hojnom počte stretneme aj na ďalšej pripravovanej akcii, ktorá sa koná 26.10.2004 opäť v RC Brooklyn a vystúpia tu kapely ako Beheaded(Malta), Prejudice(Belgicko), Squash Bowels(Poľsko), Godless Truth a Smashed Face.

[ Tomáš ]

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits