r e p o r t á ž e  i n c i p i t u m
 r e p o r t á ž e
 r e p o r t á ž e  r e p o r t á ž e

titulka
koncerty
reportáže
recenzie
novinky
články
fotoreportáže
rozhovory
skupiny
ziny
kluby
rôzne
o nás

[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]

report Apocalypse fest 2., 11.2.2006, Art klub (ex-Calipso) - Trnava (SK)
fotoreport Apocalypse fest 2., 11.2.2006, Art klub - Trnava (SK)
recenzia Smashed Face - Human: Earth Parasite
recenzia Abortion - Gonna Be Worse
report Anitrend Party Vol. 13, 23.10.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Anitrend Party Vol. 13, 23.10.2005, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Beheaded, Prejudice, Squash Bowels, 26.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)
fotoreport Beheaded, Prejudice, Squash Bowels, 26.10.2004, RC Brooklyn - Brno (CZ)
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 1.deň
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 2.deň
report Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 3.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 1.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 2.deň
fotoreport Brutal Assault vol. 9, 5.-7.8.2004, Hvozd u Konice (CZ), 3.deň
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Martin
report Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Golo
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 1, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
fotoreport Obscene Extreme 2004, 8.-10.7.2004, deň 2, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
recenzia Abortion - Have A Nice Day
report Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Golo
report Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, Na Bojišti - Trutnov (CZ), Dáša
fotoreport Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, deň 1, Na Bojišti - Trutnov (CZ)
fotoreport Obscene Extreme 2003, 10.-12.7.2003, deň 2, Na Bojišti - Trutnov (CZ)

Anaal Fest III.
Human Error, Abortion, Lycantrophy, Švablast, Smashed Face, Cafilery
18.3.2006, rock club naOZZaY - Nitra (SK)

Prešiel nejaký čas od predchádzajúceho koncertu s výstižným názvom Anaal Fest a máme tu už tretie pokračovanie tejto akcie. Začal som tým, že to je výstižný názov a tak by som to mal trochu vysvetliť. Tento mini fest je totiž zasvätený hudobnému štýlu, ktorý ja moc nepočúvam a vlastne len na takýchto akciách si to vychutnám, mám totiž názor, že takéto kapely sa doma ťažko počúvajú, takéto kapely je najlepšie vidieť naživo niekde na koncertoch, lebo len vtedy to dostane tu živelnú energiu a strhne vás tá atmosféra a aj to, ako si to kapely vychutnávajú na pódiu. To je ale len môj názor, takto to prežívam ja.
Aby som nezdržoval, prejdem rovno k veci. Zase sa zorganizoval mini zájazd z Bratislavy do Nitry, pre mňa to už bolo tretí krát tento rok, je to tým, že v BA nie sú žiadne kluby ani akcie podobného formátu a aj tým, že som sa do Rock klubu naOZZaY naozaj zamiloval. Musím sa však priznať, že som na tento koncert šiel cielene, totiž som chcel vidieť moju obľúbenú kapelu z Bratislavy a preto som na ich koncert musel cestovať až do Nitry. Zdá sa to divné ale, ja som celý divný, tak to tu nebudem rozmazávať.
Prvou kapelou večera bola miestna banda Cafilery, ktorú som pred časom videl otvárať aj Trnavský mini fest Apocalypsa a tak som už ako tak vedel o čo pôjde, ale na moje prekvapenie, dnes to znelo nejako ináč. Neviem či to bolo kvalitnejším zvukom, alebo tým že som sa viac sústredil na muziku, ale vážne to znelo dobre. Zase šlo o veselý Grind Core, kde sa striedali dvaja vokalisti v kŕčovitých škrekoch a chrochtaní, skákavé tempá roztancovali fans pod pódiom, teda by som povedal, že opäť dobrý výber kapely na rozohriatie prítomných. Ani neviem čo ma vlastne presvedčilo, aby som ostal sledovať túto kapelu, ale vážne dnes zneli dobre, sám som sa bavil, aj keď stále to bolo také nesúrodé, ale čo už je v tomto štýle podľa šablón, tak si to povedzme. Koncert prebiehal v pohodovej nálade, ja som sa tešil, na nejaký cover a dočkal som sa priam skvostu Death metalovej siene slávy, moja obľúbená vec od Six Feet Under "Lycanthropy", čo je vážne že skvelá skladba, jednoduchá, ale má silu. OK, takže vystúpenie Cafilery som prežil a užil.
Nasledoval hosť z Moravy, na ktorého som bol zvedavý, ako som už na úvod naznačil, kapely tohto štýlu ja vôbec nepoznám, len ak som na podobných akciách mám ako tak prehľad, tým pádom ani neviem čo čakať od kapely s tajomným názvom Lycantrophy, tak som sa nechal prekvapiť. A povedal by som, že prekvapenie to bolo, lebo sa na pódiu ako vokalistka objavila drsná slečna a tak po Dogme to je druhá kapela, ktorú poznám, že si na svoje čelo postavila ženskú. Koncert sa rozbehol, jednalo sa podľa mňa o kvalitný Crust / Grind, masívne riffy doprevádzali hyper rýchle bicie, je len škoda že občas bubeník vypadával z tempa, ale to bolo spôsobené technickými problémami. Ináč hudobníci šľapali skvele a tiež ten spev sa dal počúvať, ale mal som dojem, že speváčka nestíhala s dychom a navalila si na seba dosť veľkú záťaž. Technické problémy mali aj za následok, že táto kapela hrala necelú pol hodinku a museli skončiť, čo ma celkom mrzelo, ale čo sa dalo robiť. Dúfam, že si ich ešte niekde pozriem v plnej kráse.
Tak a je tu kapela, kvôli ktorej som sa sem drbal takú "diaľku" a tou je Švablast. Chalani sa mi pochválili, že dnes budú hrať bez druhého gitaristu, ale ako poznám túto kapelu, oni budú znieť aj tak dobre a bude to nárez ako sa patrí. A nemýlil som sa v ničom. Táto banda vie totálne zabaviť každého, kto mám rád melodické HC, klonované Death metalom a ako to ja volám Britcore. Celá muzika je rytmicky presná a v spojení z Hardcorovými gitarami to znie všetko skvele. To bolo zas vidieť na odozve fans, ja osobne som si trochu zametal hlavou, nedalo sa odolať, na skákanie v kotly už nám svoje roky, ale už málo chýbalo, aby som sa tam nevrhol. Jednoducho takúto skvele zvládnutú muziku si treba vychutnať v dave, ináč to nemá význam. To je ako stáť na koncerte Biohazard niekde pri bare... To je jednoducho nemysliteľné! Normálne sa po tom dlhom čase, čo som túto kapelu nevidel, zlepšili. Tie pre mňa neznámejšie skladby sú skvelé, je len škoda, že práve takáto kapela nemá ešte svoj nosič, odhliadnuc od nejakých mp3, čo majú na svojej web stránke www.svablast.sk. Každopádne tento koncert bol profesionálne zahraný a som rád, že práve táto kapela vystúpila na tomto koncerte. Skrátka paráda!
A je tu domáca banda, všetkými milovaná, zbožňovaná, uznávaná a čo ja viem ešte čo, no skrátka Crust / Grind banda Abortion, ktorá dnes síce nebola "Dark As An Asshole". Pred vystúpením som s lídrom Leprom pokecal a tak som vedel, že zas pôjde o skvelú show. Tak a už ich tu máme v plnej kráse. Povedal by som, že sa v klube rozbehla tá pravá atmosféra, ktorá skoro vždy sprevádza vystúpenia tejto veselej partičky. Pod pódium sa nahromadili skoro všetci prítomní z klubu a zábava gradovala do maxima. Zazneli známe skladby, pri ktorých sa každý odviaže a zahuláka si spolu s oboma vokalistami, niektoré refrény sú tak známe, že ani nemusia spievať, publikum to zvláda za nich. Takýmito skladbami sú napríklad punkovačka "Punk is Dead", alebo Agro song "Heavy Mental". Keďže sa jednalo o koncert nazvaný Anaal Fest, fans sa dožadovali konečne nejakého poriadneho análu a takýmto vyvoleným a vyvolávaným menom sa stal práve nič netušiaci Lepra, ktorý sa všemožne bránil. Nakoniec sa vyhlásil konkurz a našiel sa ochotník, ktorý za búrlivého skandovania predviedol svoje pozadie a zábava mohla pokračovať ďalej. Vlastne čo by som ešte tak písal, zábava bola v plnom prúde, kapela si odohrala svoj set ako vždy perfektne a tým by som aj hodnotenie skončil. Abortion Forever!
Na záver večera vystúpila Maďarská banda Human Error, o ktorej som už čo to počul a raz som ich niekde videl hrať, ale to už si ani nespomeniem kde, len viem, že sa mi chalani páčili, lebo hrajú štýl, ktorý celkom počúvam (kapely ako Napalm Death a Extreme Noise Terror a najnovšie aj Lockup a Anaal Nathrakh). Svoj set rozbehli v typickom skákavom tempe, spev tiež typické Crust prevedenie a aj samotný zvuk bol na skvelej úrovni, tak všetko nasvedčovalo tomu, že práve táto banda si zaslúžila byť vrcholom dnešného večera. Boli fakt skvelí, niekto mi tam vravel, že práve táto banda hrá už dosť dlho a že si ich musím pozrieť a tak som urobil a musím uznať, že ma dobre zabavili a vypočul som si práve to, čo mám fakt rád na tomto štýle. Je pravda, že neprichádzajú s ničím novým, ale aj to staré dobré je skrátka výborné. Pri niektorých skladbách som mal pocit, že predo mnou stojí už spomínaná Britská legenda E.N.T. a o to viac ma potešilo, že banda nám naložila jeden cover práve od tejto kapely a zrovna ten, ktorý som pred koncertom počul na mojej mp3 výberovke v aute, tak som bol priam vo vytržení. Celkom dobrá kapela, aj vystúpenie bolo fajn, teda nemám žiadneho zlého slova.
Je tu záver koncertu a pár záverečných slov. Neviem, či to bol len môj dojem, ale na tomto treťom pokračovaní bolo menej ľudí ako tomu bolo na dvojke a to aj napriek tomu, že vystúpili fakt známe mená na tejto scéne. Ale veď vlastne to je jedno, hlavne že sa prítomní bavili. Už tradične štandardný zvuk a aj efekty patriace tamojšej klubovej atmosfére. Teda nebudem to predlžovať, som spokojný, cesta nebola márna, videl a počul som to, za čo som si zaplatil. Takže Anal Cunt & spol., zvládli ste to!

[ Darkoldus ]



[ 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 ]



Copyright © 1997-2013 incipitum.sk, ISSN 1337-222X
Doslovné ani čiastočné preberanie materiálu zo stránok incipitum.sk nie je povolené bez predchádzajúceho písomného povolenia redakcie.

Hit Counter by Digits